czwartek, 28 marca 2013

Wielkanocny savoir - vivre

    Dzisiaj znowu zajmiemy się stołem, ale tym razem nie dekoracją a sposobem jego nakrycia. Dla wielu osób poprawne nakrycie stołu to coś stresującego a zasady są bardzo proste.

Nóż po prawej stronie, widelec po lewej, łyżeczka u góry a widelczyk do deserów i nóż do masła? I jeszcze kieliszki... Jedni piją białe wino, inni czerwone a teściowa pije tylko wodę ;) 

Jak to wszystko ułożyć zgodnie z zasadami savoir - vivre? Nie przejmujcie się oto mała podpowiedź w formie graficznej :) To zdjęcie rozwieje Wasze wszelkie wątpliwości. 

źródło: www.megapedia.com

źródło : www.wnętrzator.pl
P. S Pamiętajcie, aby na stole nie ustawiać zbyt wysokich wazonów z kwiatami, gdyż utrudni to rozmowy z gośćmi.


Ponadto nie zapominajcie, że przy tak uroczystych okazjach, nakrywając do stołu używajcie wyłącznie serwetek materiałowych!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz